Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Minik Bebiş Yoğurdu Tarifi

Minik Bebiş Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (bim de satılan altın süt ile yapıyorum)
  • 2 kaşık ev yoğurdu ” ilk olarak prebiyotikli yoğurt mayasından elde ettim” üzerindeki tarife göre uygulamak yeterli

Minik Bebiş Yoğurdu Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar öncelerinde hiç yoğurt tutturamazdım :)) ama miniğim bana mucizeyle geldi. ek gıdaya geçeli 3 aydır hiç dışarıdan almıyorum artık güzel yoğurtlar yapabiliyorum meğerse önemli olan sütün sıcaklığıymış :))
Öncelikle köy sütü bulabilenler şanslı tabiki benim istanbul gibi bir yerde güvenilir bir köy sütü bulabilmem çok zor bende bim de satılan altın sütü keşfettim ve yoğurt için gayet güzel bir süt kaymağı bile oluyor kaynatırken diğer günlük sütlerde köy sütü kokusu alamadım ama bu sütte o koku var mis gibi.
İlk başta şokta satılan yayla prebiyotikli yoğurt mayasıyla başladım üzerinde yazan tarife uygulayın gayet güzel oluyor ilk baslarda yoğurtta tatlımsı bir tat oluyor ama maya aktarıldıkça tadı normal yoğurt tadına dönüşüyor. benim gibi gerçek ev yoğurdu mayası bulamayanlar için kolaylık.
Hadi şimdi minik bebişlerin minik yoğurtlarını yapalım.
  1. Sütümüzü uygun bir tencereye alıp en az 15-20 dk sık sık karıştırarak kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  2. Ortam ısısına göre değişebilir ama en az 15-20 dakika ılıyınca serçe parmağımızla 7 ye kadar sayıyoruz ve 6-7 gibi sıcaklık artık parmağımızı yakıyorsa sütümüz olmuş demektir.
  3. Bir kasede 2 kaşık mayalık yoğurdumuza 1-2 kaşık süt ekleyerek karıştırıyoruz ve tenceremize döküyoruz iyice karıştırıyoruz.
  4. Varsa minik kavanozlara yoksa minik kapaklı kahvaltılık kaselerine sütümüzü paylaştırıyoruz. 1 litre sütten 5 adet küçük kavanoz elde ediyorum.
  5. Bir tepsiye örtü serip kavanozlarımızı koyup üzerine ben resimdeki gibi bir süzgeç kullanıyorum gayet pratik ve iyi oluyor.
  6. İyice üzerini ve kenarlarını sarmalayıp en az 7 saat dışarıda sonrasında buz dolabında ilk 1 saat kapakları açık sonrasında kapaklarını kapatıp muhafaza ediyorum.
  7. Soğuyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz 24 saat de buzdolabında bekletip sonra tüketin demiyorum minik kaplarda olduğu için katı halde oluyor hemen tüketebilirsiniz afiyet olsun minik bebişlerimize:))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?