3 Kasım 2019 Pazar

Mısırlı Pilav Tarifi

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 paket konserve mısır
  • 2, 5 su bardağı sıcak su

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci 15 dakika ıslatıyoruz tuzlu sıcak suda.
  2. Tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup eritiyoruz.
  3. Mısırları ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz mısırları 2-3 dakika. Pirinçleri yıkayıp tavaya ekliyoruz.
  4. Mısırlarla beraber 2-3 dakika kavuruyoruz.
  5. Bulyonu da ekleyip 2, 5 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Suyunu çekince altını kapatıp karıştırıyoruz.
  7. Soğumaya bırakıyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder