Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 paket konserve mısır
- 2, 5 su bardağı sıcak su
Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci 15 dakika ıslatıyoruz tuzlu sıcak suda.
- Tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup eritiyoruz.
- Mısırları ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz mısırları 2-3 dakika. Pirinçleri yıkayıp tavaya ekliyoruz.
- Mısırlarla beraber 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Bulyonu da ekleyip 2, 5 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekince altını kapatıp karıştırıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder