Patates Döşemesi Tarifi

Patates Döşemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kase kadar kıyma
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su

Patates Döşemesi Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir yemek♨️
  1. Patateslerimizi soyup yıkayıp çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim. Soğanımızı ince ince doğrayalım.
  2. Pirinç ve kıymayı soğanın birazını da içine koyarak tuz ve baharatlarla karıştıralım.
  3. Önce tenceremizin tabanında azcık bi margarin eritelim (yapışmaması için)
  4. Sonra soğanın geri kalanını tabanına serpelim. Sonra sıra ile bir sıra patates ve üzerine kıymalı harç serpelim.
  5. Patatesler bitene kadar devam edelim.
  6. En son bir kabın içerisinde sıvı yağ salça ve baharatları sıcak su ile karıştırıp tencereye dökelim.
  7. Patateslerin üzerine fazla su çıkmasın çünkü çok az su kalması gerekiyor.
  8. Piştikten sonra önce orta ateşte kaynasın. Sonra ocağı kısalım ki yapışmasın.

Yorumlar