Patates Sandal (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 400-500 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı şeker
- Baharatlar;
- 1 çay kaşığı yenibahar (Aslında isteğe göre ama yenibahar çok lezzetli yapıyor. )
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Maydanoz
Patates Sandal (Çok Hafif) Tarifi Yapılışı
Uzuuuuun bir aradan sonra herkese merhaba
Bugün çok ama çok lezzetli, davet sofralarına yakışan harika bir tarifim var. Normalde kızartılarak yapılır ama ben bugün diyete uygun yapacağım. Kimse farketmeyecek ;))
Bugün çok ama çok lezzetli, davet sofralarına yakışan harika bir tarifim var. Normalde kızartılarak yapılır ama ben bugün diyete uygun yapacağım. Kimse farketmeyecek ;))
- Patatesleri boylamasına ortadan kesip çok hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Kıyma harcı için öncelikle kıymamızı suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.
- Ardından doğranmış soğanı, biberleri ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz.
- Piştikten sonra salçayı ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra domatesleri ekliyoruz. Ben domates koyduğum her yemeğe mutlaka şeker ekliyorum çünkü domatesin asidik dengesini sağlıyor. En son baharatları ekleyip harcımızı kenara alıyoruz.
- Haşlanmış patateslerin içine kıymalı harcı ekliyoruz. 200 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. En son fırından alınca
- üstlerine maydanoz serpip isteğe bağlı sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet Olsuun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder