Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen Sıvı yağı İlave Edebilir)
- Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinç pilavında olduğu gibi öncelikle tavanın içine yağı alın ve üzerine döktüğünüz şehriyeyi rengi değişinceye kadar kavurun.
- Ardından üzerine yıkadığınız bulgurları koyun ve biraz daha kavurun.
- Daha sonra suyunu ilave edin. En son tuzunu da koyduktan sonra altını açın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın kapağını kapatın. Suyunu çekince demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder