21 Kasım 2019 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen Sıvı yağı İlave Edebilir)
  • Tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinç pilavında olduğu gibi öncelikle tavanın içine yağı alın ve üzerine döktüğünüz şehriyeyi rengi değişinceye kadar kavurun.
  2. Ardından üzerine yıkadığınız bulgurları koyun ve biraz daha kavurun.
  3. Daha sonra suyunu ilave edin. En son tuzunu da koyduktan sonra altını açın.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısın kapağını kapatın. Suyunu çekince demlenmeye bırakın.
    Afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder