Ana içeriğe atla
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
 
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
 
- 4 su bardağı su
 
- 1 su bardağı tel şehriye
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen Sıvı yağı İlave Edebilir)
 
- Tuz
 
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinç pilavında olduğu gibi öncelikle tavanın içine yağı alın ve üzerine döktüğünüz şehriyeyi rengi değişinceye kadar kavurun.
 
- Ardından üzerine yıkadığınız bulgurları koyun ve biraz daha kavurun.
 
- Daha sonra suyunu ilave edin. En son tuzunu da koyduktan sonra altını açın.
 
- Kaynamaya başlayınca altını kısın kapağını kapatın. Suyunu çekince demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun. 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder