Patatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı ılık su (maya için)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
İç Harcı İçin;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 6 adet patates (haşlanmış)
Üzeri İçin;
- Tereyağı
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına aldığımızın unun ortasını havuz şeklinde açalım.
- Açtığımız havuza kuru maya ve ılık suyu ilave edelim.
- Elimizle hafifçe karıştıralım ve 5 dk kadar mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
- Daha sonra tuzu ilave edelim yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Ilık suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streç film ile örterek iç harcını hazırlayıncaya kadar mayalandıralım.
- İç harcı için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım.
- Domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip 1-2 dk kavuralım.
- Haşlayıp ezdiğimiz patatesi ilave edip güzelce karıştıralım.
- Ocağı kapatarak patatesli iç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Hamuru tezgahın üzerinde toparlayarak 8 eşit parçaya bölelim ve bezeler oluşturalım.
- Unlanmış tezgahın üzerinde her bir bezeyi açabildiğimiz kadar açalım.
- Yaklaşık olarak servis tabağından biraz daha büyükçe açtığımız hamurun yarısına hazırladığımız patatesli iç harcından yerleştirelim.
- D şeklinde kapatıp kenar kısımlarına hafifçe bastıralım.
- Bu şekilde hazırladığımız gözlemelerimizi elektrikli saçta veya tavada çevirerek her iki tarafını da güzelce pişirelim.
- Pişen gözlemelerimizin üzerine sıcağı ile tereyağı sürelim.
- Yumuşacık patatesli gözlememiz servise hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder