Patlıcan Kebabı (Şipşak Fırında) Tarifi

Patlıcan Kebabı (Şipşak Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Patlıcan Kebabı (Şipşak Fırında) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar dilimlenip tuzlu suda bekletilir.
  2. Sonra yıkanıp kurulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde fırında kızartılır.
  3. Bir tencerede etler haşlanır sonra doğranmış soğanlar ve yağ ilave edilip bir miktar kavrulur.
  4. Üzerine doğranmış sarımsak, biberler, domates ve salçalarıyla baharatlar ilave edilip bir miktar pişirilir.
  5. Bir borcamın içine önce kızarmış patlıcanlar ve üzerine pişen sebze sosu koyulur.
  6. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edilip, fırında 190 derecede 25 dakika pişirilir.
    Afiyet Olsun😊

Yorumlar