3 Kasım 2019 Pazar

Pırasalı Peynirli Börek ( Tavada ) Tarifi

Pırasalı Peynirli Börek ( Tavada ) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 3 adet yufka
  • 1 kase peynir
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, kırmızı pulbiber, tuz
Sos için;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

Pırasalı Peynirli Börek ( Tavada ) Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalar yıkanmış ince ince doğranmış tavaya sıvı yağı alalım .
  2. Yıkanmış ,süzülmüş pırasaları ,sıvı yağda soteleyelim.
  3. Diriliği gidene kadar pulbiber, karabiber ve tuzunu ilave edin karıştırın .Soğumaya bırakın .
  4. Sos için bütün malzemeyi koy iyice çırpın .
  5. Tavayı yağlayın yufkaları bölerek tavaya yerleştirin.
  6. Bir kat yufka sonra sos 1, 5 yufkayı pırasalı harçtan koyun.
  7. Üzerine peynir gezdirin.
  8. Geri kalan yufkaları bir sos bir yufka olarak tavaya yerleştirin.
  9. Alt üst pişirin çok lezzetli oluyor afiyetler olsun. 😊 😀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder