Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 4-5 yemek kaşığı su
- 2-3 yemek kaşığı süt
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
Hazır çikolata sosu için;
- 2 buçuk su bardağı süt
Kreması için;
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Profiterol Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurunu yapcaz butun malzemeleri bi kaba alıp güzelce çırpalım.
- 2 adet tatlı kaşık yardımı ile hamuru tepsimize yağılı kağıt serip üzerine yuvarlak bir şekilde dökelim (fotoğrafta göreceksiniz nasıl döküldüğünü. )
- Ardından fırınımızı önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtıp fırınımıza koyup üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Sıra geldi çikolata sosuna bir tencereye sütümüzü ve paket çikolata sosunu alıp orta ateşte pişirelim ve koyulaşana kadar karıştıralım ,ardından altını kapatıp onuda soğumaya bırakalım.
- Kreması için; bir tencereye bütün malzemeleri alıp onuda orta ateşte kaynayana kadar ve koyulaşana kadar pişirelim ve koyulaşınca altını kapatıp onuda soğumaya bırakalım.
- Bütün yaptığımız seyler soğuyunca içini bıçak yardımı ile açıp kremamızı sıkalım içine.
- Ardından bu işlem bittikten sonra soğumuş olan çikolata sosunu üzerine gezdirelim ve afiyet olsun deneyecek olanlara.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder