8 Kasım 2019 Cuma

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
Hazır çikolata sosu için;
  • 2 buçuk su bardağı süt
Kreması için;
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurunu yapcaz butun malzemeleri bi kaba alıp güzelce çırpalım.
  2. 2 adet tatlı kaşık yardımı ile hamuru tepsimize yağılı kağıt serip üzerine yuvarlak bir şekilde dökelim (fotoğrafta göreceksiniz nasıl döküldüğünü. )
  3. Ardından fırınımızı önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtıp fırınımıza koyup üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.  Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  4. Sıra geldi çikolata sosuna bir tencereye sütümüzü ve paket çikolata sosunu alıp orta ateşte pişirelim ve koyulaşana kadar karıştıralım ,ardından altını kapatıp onuda soğumaya bırakalım.
  5. Kreması için; bir tencereye bütün malzemeleri alıp onuda orta ateşte kaynayana kadar ve koyulaşana kadar pişirelim ve koyulaşınca altını kapatıp onuda soğumaya bırakalım.
  6. Bütün yaptığımız seyler soğuyunca içini bıçak yardımı ile açıp kremamızı sıkalım içine.
  7. Ardından bu işlem bittikten sonra soğumuş olan çikolata sosunu üzerine gezdirelim ve afiyet olsun deneyecek olanlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder