Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı un
 - 2 yumurta
 - 4-5 yemek kaşığı su
 - 2-3 yemek kaşığı süt
 - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
 
Hazır çikolata sosu için;
- 2 buçuk su bardağı süt
 
Kreması için;
- 2 buçuk su bardağı süt
 - 1 buçuk çay bardağı şeker
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 paket vanilya
 
Profiterol Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurunu yapcaz butun malzemeleri bi kaba alıp güzelce çırpalım.
 - 2 adet tatlı kaşık yardımı ile hamuru tepsimize yağılı kağıt serip üzerine yuvarlak bir şekilde dökelim (fotoğrafta göreceksiniz nasıl döküldüğünü. )
 - Ardından fırınımızı önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtıp fırınımıza koyup üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
 - Sıra geldi çikolata sosuna bir tencereye sütümüzü ve paket çikolata sosunu alıp orta ateşte pişirelim ve koyulaşana kadar karıştıralım ,ardından altını kapatıp onuda soğumaya bırakalım.
 - Kreması için; bir tencereye bütün malzemeleri alıp onuda orta ateşte kaynayana kadar ve koyulaşana kadar pişirelim ve koyulaşınca altını kapatıp onuda soğumaya bırakalım.
 - Bütün yaptığımız seyler soğuyunca içini bıçak yardımı ile açıp kremamızı sıkalım içine.
 - Ardından bu işlem bittikten sonra soğumuş olan çikolata sosunu üzerine gezdirelim ve afiyet olsun deneyecek olanlara.
 
Yorumlar
Yorum Gönder