Şahane Etli Sebzeli Graten (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gr kadar kuşbaşı et
- 1 adet büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 6-7 adet yeşilbiber
- 2 adet domates (Büyükse 1 adet yeterli )
- 3 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- Yarım yemek kaşığı kadar biber salçası
- Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası
- 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Beşamel Sos İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2, 5 yemek kaşığı un
- 2, 5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri rendesi
- Benim kullandığım sebzeler çok büyük olmadığı için miktarlarını biraz fazla kullandım
- Sebzelerin büyüklüğüne ve damak tadına göre miktarlarını ayarlayabilirsiniz
- Ayrıca yağ ve salça miktarını da damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Şahane Etli Sebzeli Graten (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı
Geçenlerde yaptığım şahane bir yemek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum
Hem görüntüsü hem lezzeti bir harika
Ben o gün evde bulunan sebzelerle yaptım sizde İstediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz
Hem görüntüsü hem lezzeti bir harika
Ben o gün evde bulunan sebzelerle yaptım sizde İstediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz
Gelelim tarife,
- Öncelikle uygun bir tencereye zeytinyağı ( yada sıvı yağı ) koyarak ocağa alıyoruz.
- Üzerine doğradığmız soğanları ekliyoruz, yağ tamamen kızdığında ve soğanlar kavrulmaya başladığında üzerine etleri ekleyip karıştırıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
- Etler suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
- Etler suyunu tamamen çekmeden önce üzerine etlerin üzerini hafifçe kapatacak kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz, eğer etler yumuşamazsa azar azar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin, ben tekrar su eklemedim ilk eklediğim su yeterli oldu etler yumuşacık pişti.
- Et pişerken bu arada patates, patlıcan ve kapya biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra küp küp doğrayıp kızartıyoruz ve kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
- Yumuşayan ve suyunu çeken eti’n üzerine ince ince doğradığmız sarımsak, biraz büyükçe doğradığmız yeşilbiberleri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekliyoruz, salça hafif kavrulup kokusu çıkınca üzerine küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz ve üzerine kızarttığımız sebzeleride ekleyip karıştırdıktan sonra yarım çay bardağında biraz daha az sıcak su ekleyip yemeğimizi uygun bir fırın kabına döküyoruz.
- Beşamel sos için, uygun bir tencereye tereyağını koyarak ocağa alıyoruz.
- Üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine soğuk sütü ekliyoruz ve topaklanmaması için yine sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sos kaynamaya başlayıp kıvamı koyulaşınca üzerine tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Fırın kabındaki yemeğimizin üzerine dökerek her yerine eşit şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra yemeği 190-200 derecede ısıttığımız fırında 10 dakika kadar ( kızarmayacak kadar )
- Pişirip üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz, yemeği tekrar fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kızaran yemeği fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder