Samsung Bixby Voice ile ilgili yeni iddia

Samsung, kullanıcılar tarafından eleştiri almasına rağmen Bixby Voice konusunda geri adım atmıyordu. Samsung eski Android sürümleri için desteğini keseceği için bazı cihazlarda bu özelliğin sonlandırılacağı düşünülüyor.

Samsung eski cihazlarından Bixby Voice özelliğini kaldıracak mı?

Bu sorunun cevabı ne yazık ki net değil ancak eski Android sürümüne sahip cihazlardan özelliğin kaldırılması bekleniyor. Hem Android Nougat hem de Android Oreo sürümlerinde kaldırılması beklenen özellik hakkında şirket resmi bir açıklamada bulunmadı.
Samsung Bixby Voice özelliğini bazı cihazlarında sonlandırabilir iddiası
Samsung cihazlarının önemli bir kısmını Android Pie sürümüne yükseltmiş durumda. Yeni cihazların da Android 10 sürümü ile geldiği düşünüldüğünde kullanıcıların bu sorundan fazla etkilenmeyeceği ortaya çıkıyor.
Galaxy S9 ve S9 +, S8, S8 +, S8 Active, Galaxy Note 8 ve A9 2018‘in etkilenen cihazlar olacağı söylentiler arasında yer alıyor. Cihazlar Android Pie güncellemesi aldığı için 1 Ocak 2020 tarihine kadar cihazınızı güncellerseniz herhangi bir sorun oluşmayacaktır.
Bixby özelliği ne yazık ki Türkçe dil desteği içermiyor. Şirket ne zaman Türkçe dil desteği geleceği hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı. Ancak kullanımın artaması için yerel dil desteği büyük role sahip.
Siri, Google Asistan ve Bixby her ne kadar özellikleri ile biri birilerinden ayrılsa da benzer amaçlar için kullanıcılara hizmet ediyorlar. Sizce bu akıllı asistanlardan hangisi daha kullanışlı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar