Saray Helvası (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- 3. 5 su bardağı un (250 ml bardak ölçüsü)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı damla çikolata (eklemesenizde olur)
Üzerine ;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata ya da sarelle (isteğe bağlı koymasanıza olur)
Saray Helvası (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm herkese
mutlu huzurlu hafta sonlarınız olsun inşaallah
- Tereyağımızı tavada eritelim.
- Bir yandan 3. 5 su bardağı unumuzu tavaya alıp orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım kesinlikle rengi pembeleşmeyecek sadece kokusu çıkacak.
- Kavurduğumuz unu eleyerek karıştırma kabına alalım üzerine 1 bardak pudra şekerini de eleyerek ekmeyelim.
- Daha sonra erittiğimiz yağı da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kum gibi olduktan sonra tepsiye döküp bir bardakla iyice bastıralım ve sıcakken keselim daha sonra kesemezsiniz.
- Helvamızı dolapta 2 saat dillendirip istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder