29 Kasım 2019 Cuma

Simit Tarifi

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • 1 tane yaş maya(42 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için
  • Yarım çay bardağı pekmez (ben dut pekmezi kullandım)
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Simit Tarifi Yapılışı

Pamuk gibi bir simit tarifiyle geldim buyurun tarife geçelim ☺


  1. Yaş mayayı ılık suyla iyicene çözülene kadar karıştıralım. Süt, şeker, yağ ve tuzu da ekleyelim.
  2. Kontrollü bir şekilde unu ekleyin kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Dinlendikten sonra elinizi hafif yağlayıp ikili küçük parçalar alıp uzunca şerit yapıp simitlerimizi yapıyoruz.
  4. Yarım çay bardağı pekmezi yarım çay bardağı su ile sulandıralım.
  5. Yaptığımız simitlerimizi önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizin tepsidede 10 dk kadar dinlendirip 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin ve simitlerimiz hazır deneyeceklere afiyet olsun☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder