28 Kasım 2019 Perşembe

Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağına yakın tel şehriye
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Haşlanıp didiklenmiş tavuk but eti
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz,karabiber,nane

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk suyuna 1 su bardağı kadar su ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatın.
  2. İçerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştırın.
  3. Limon suyu, un, yoğurt ve az miktarda kaynayan çorbadan aldığımız suyu çırparak çorbaya ilave edin.
  4. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder