Telefon satışları düşüyor! Huawei’de yüzler gülüyor

Dört gün önce ortaya çıkan Avrupa 3. çeyrek akıllı telefon satış rakamları raporu, Samsung’un zirvede olduğunu ifade etmişti. Peki 2019 akıllı telefon satış rakamları dünya genelinde nasıl?

2019 akıllı telefon satış rakamları düşüşte! Huawei cephesi mutlu

Güvenilir istatistik şirketlerinden biri olan Gartner, dünya çapındaki telefon satışlarının yine düşüşte olduğunu ortaya koyan bir çalışma hazırladı. Önümüze sunulan bilgiler, geride kalan ilk 2 çeyrekten farksız.
2019’un üçüncü çeyreği de büyük firmaları mutlu edemedi. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.7’lik bir düşüşün yaşanması ile beraber toparlanma sürecine giren şirketler, ikinci çeyrekte yüzde 1.7’lik bir düşüşe daha şahit oldu.Kıdemlı araştırma direktörü Anshul Gupta, dünyada orta segment telefonların daha da fazla yayılacağına inanıyor. Tecrübeli yönetici, bu tarz telefonların pazar paylarını ve büyüme oranlarını daha da artıracağını savunuyor.
Giriş ve orta segment modellerini geliştiren Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo, kullanıcıların davranışlarındaki değişikliklere uygun stratejiler üretmeye çalışıyor. Huawei, Samsung ve OPPO, kendi planlarından memnun.
2019 akıllı telefon satış rakamları
Buna karşılık Applebir önceki yıla göre kendi gelir çizelgesinde zarar ettiğini gördü. Huawei ise düşüşte olan akıllı telefon pazarına rağmen çift haneli gelirler ve çift haneli büyüme rakamları elde etmeye devam ediyor.
Amerika Birleşik Devletleri’nin ambargosuna rağmen durdurulamayan Huawei, büyüme rakamları konusunda da en başarılı şirketler arasında yer alıyor. Bunun dışında listeye baktığımızda birinci sırada Samsung’u görüyoruz.
2019 akıllı telefon satışları
Geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 18.9’luk bir pazar payına sahip olan Samsung, yüzde 1.5’lik bir artış yakaladı ve pazar payını yüzde 20.4’e yükseltti. Huawei ise yüzde 13.4’ten yüzde 17’ye doğru bir sıçrama gerçekleştirdi.
Apple ne yazık ki yüzde 1.3’lük bir düşüş yaşayarak geri planda kaldı. Yüzde 11.8’den yüzde 10.5’e gerileyen Apple, toparlanmaya çalışıyor. Xiaomi yüzde 0.2 oranında gerilerken, Oppo yüzde 0.1 oranında bir artışa imza attı.
2019 telefon satışları
Son olarak diğer telefonların toplamını temsil eden istatistikler, yüzde 39.6’dan yüzde 35.8’e doğru bir gerilemenin olduğunu ortaya sunuyor. Sonuç olarak Samsung, dünyada telefon satışları konusundaki liderliğini sürdürüyor.
Sizin favori telefonunuz hangisi ve gelecek için tahminleriniz neler?

Yorumlar