Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet limon
- Yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Maydanoz
Sosu İçin ;
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
- Az tuz (su ile açın)
Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı
- Hamsileri ayıklanmış yıkanmış tuzlanmış süzülmüş hamsiler tencerenin dibini yağladım.
- Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan dizelim hamsilerden dizelim soğan limon domates dizelim.
- Sonra tekrar hamsi bitene kadar bu işlemi yapalım son olarak üzerine soğan domates limon ve maydanoz gezdirelim yaptığımız sosu da üzerine gezdirelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 30- 35 dakikada pişiyor. Afiyet olsun sevdiklerinizle birlikte
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder