Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi

Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet limon
  • Yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Maydanoz
Sosu İçin ;
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Az tuz (su ile açın)

Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Hamsileri ayıklanmış yıkanmış tuzlanmış süzülmüş hamsiler tencerenin dibini yağladım.
  2. Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan dizelim hamsilerden dizelim soğan limon domates dizelim.
  3. Sonra tekrar hamsi bitene kadar bu işlemi yapalım son olarak üzerine soğan domates limon ve maydanoz gezdirelim yaptığımız sosu da üzerine gezdirelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  4. Yaklaşık 30- 35 dakikada pişiyor. Afiyet olsun sevdiklerinizle birlikte

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?