Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
 - 2 adet kuru soğan
 - 2 adet domates
 - 2 adet limon
 - Yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz
 - Maydanoz
 
Sosu İçin ;
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Kırmızı pul biber
 - Az tuz (su ile açın)
 
Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı
- Hamsileri ayıklanmış yıkanmış tuzlanmış süzülmüş hamsiler tencerenin dibini yağladım.
 - Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan dizelim hamsilerden dizelim soğan limon domates dizelim.
 - Sonra tekrar hamsi bitene kadar bu işlemi yapalım son olarak üzerine soğan domates limon ve maydanoz gezdirelim yaptığımız sosu da üzerine gezdirelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 - Yaklaşık 30- 35 dakikada pişiyor. Afiyet olsun sevdiklerinizle birlikte
 
Yorumlar
Yorum Gönder