Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi

Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet limon
  • Yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Maydanoz
Sosu İçin ;
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Az tuz (su ile açın)

Tencerede Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Hamsileri ayıklanmış yıkanmış tuzlanmış süzülmüş hamsiler tencerenin dibini yağladım.
  2. Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan dizelim hamsilerden dizelim soğan limon domates dizelim.
  3. Sonra tekrar hamsi bitene kadar bu işlemi yapalım son olarak üzerine soğan domates limon ve maydanoz gezdirelim yaptığımız sosu da üzerine gezdirelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  4. Yaklaşık 30- 35 dakikada pişiyor. Afiyet olsun sevdiklerinizle birlikte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...