Terbiyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı yarım sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- 2-3 küçük diş sarımsak
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 su bardağı su (1 litre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Terbiyeli Un Çorbası Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, karıştırın.
- Yağın içine 1, 5 küçük çay bardağı un ekleyip, un kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-6 dakika kavurun.
- Kavurduğunuz unun üzerine ilk olarak 3 su bardağı soğuk su döküp, unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
- Ardından geri kalan 2 su bardağı soğuk suyu döküp, tekrar karıştırın.
- Daha sonra un çorbasının terbiyesi için: küçük bir kaba 1 adet yumurta sarısı koyun.
- Üzerine yarım limon suyu ve 3 küçük diş sarımsağı rendenin en ince tarafı ile rendeleyip, ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
- Bu karışımın içine kaynayan çorba suyundan biraz ekleyip, karıştırın.
- Ardından terbiyeli karışımı çorbanın üzerine azar azar döküp, (kesilmemesi için) hızlı bir şekilde karıştırın.
- Son olarak un çorbası üzerine tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 taşım kaynatın.
- Çorbanın kıvamı size çok koyu gelirse biraz daha su ekleyerek, açabilirsiniz.
- Diğer tarafta küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyup, eritin.
- Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyup, kızdırın.
- Hazırladığınız un çorbasını kaselere koyun.
- Üzerlerine az miktar yağda kızdırdığınız kırmızı toz biber karışımından döküp, servis edebilirsiniz.
Afiyetle Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder