Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Terbiyeli Un Çorbası Tarifi

Terbiyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı yarım sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 2-3 küçük diş sarımsak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su (1 litre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Terbiyeli Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, karıştırın.
  3. Yağın içine 1, 5 küçük çay bardağı un ekleyip, un kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-6 dakika kavurun.
  4. Kavurduğunuz unun üzerine ilk olarak 3 su bardağı soğuk su döküp, unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
  5. Ardından geri kalan 2 su bardağı soğuk suyu döküp, tekrar karıştırın.
  6. Daha sonra un çorbasının terbiyesi için: küçük bir kaba 1 adet yumurta sarısı koyun.
  7. Üzerine yarım limon suyu ve 3 küçük diş sarımsağı rendenin en ince tarafı ile rendeleyip, ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
  8. Bu karışımın içine kaynayan çorba suyundan biraz ekleyip, karıştırın.
  9. Ardından terbiyeli karışımı çorbanın üzerine azar azar döküp, (kesilmemesi için) hızlı bir şekilde karıştırın.
  10. Son olarak un çorbası üzerine tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 taşım kaynatın.
  11. Çorbanın kıvamı size çok koyu gelirse biraz daha su ekleyerek, açabilirsiniz.
  12. Diğer tarafta küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyup, eritin.
  13. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyup, kızdırın.
  14. Hazırladığınız un çorbasını kaselere koyun.
  15. Üzerlerine az miktar yağda kızdırdığınız kırmızı toz biber karışımından döküp, servis edebilirsiniz.
    Afiyetle Olsun.
REKLAM

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?