Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı Tarifi

Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük su bardağı su (Aynı bardak ile)

Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alınır ve eriyince erişte eklenip orta ateşte yakmadan kavrulur.
  2. İstediğiniz renge ulaşınca suyu ve tuzu ilave edilip kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Suyunu çekince bir tur çevrilip demlenmeye bırakılır.
  4. Demlendikten sonra açılıp karıştırılır ve servis tabağına alınıp servise sunulur 😙 👌
    AFİYET OLSUN ♨ 💕

Yorumlar