Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 1 adet soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 2 yemek kaşığı salça
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 çay kaşığı nane
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
 - 2 lt su
 
KÖFTESİ İÇİN
- 2 Su bardağı köftelik bulgur
 - 1/2 (yarım) su bardağı irmik
 - 1 yumurta
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı sıcak su
 - 1/2 (yarım) çay bardağı un
 - 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
 - 1 çay kaşığı nane
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
 - 2 çay kaşığı tuz
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
 
Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önce köfteler hazırlanır. İrmik ve bulgur bir kapta sıcak su ile ıslatılır. Bulgurların şişmesi için 10 dk bekletilir.
 - Diğer malzemeler de eklenir ve güzelce yoğurulur. Minik minik köfteler elde edilir.
 - Bir tencerede yağ salça ve soğan güzelce kavrulur.
 - Haşlanmış nohut lar ve su ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılır.
 - Daha sonra köfteler de atılır ve kısık ateşte 20 25 dk daha pişirilir.
AFİYET OLSUN 
Yorumlar
Yorum Gönder