Topalak Çorbası Tarifi

Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 lt su
KÖFTESİ İÇİN
  • 2 Su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce köfteler hazırlanır. İrmik ve bulgur bir kapta sıcak su ile ıslatılır. Bulgurların şişmesi için 10 dk bekletilir.
  2. Diğer malzemeler de eklenir ve güzelce yoğurulur. Minik minik köfteler elde edilir.
  3. Bir tencerede yağ salça ve soğan güzelce kavrulur.
  4. Haşlanmış nohut lar ve su ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılır.
  5. Daha sonra köfteler de atılır ve kısık ateşte 20 25 dk daha pişirilir.
    AFİYET OLSUN

Yorumlar