Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tüm Püf Noktalarıyla Tekirdağ Köftesi Tarifi

Tüm Püf Noktalarıyla Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çift çekilmiş dana döş kıyma (200 gram kuzu döş + 300 gram dana döş kullanırsanız çok daha güzel olur)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğanın rendesi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı  1 ince irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat

Tüm Püf Noktalarıyla Tekirdağ Köftesi Tarifi Yapılışı

Tekirdağ köftesini evde yapmak isterseniz ustasından alınmış tarifini püf noktalarıyla ekliyorum. Restoranlarda yediklerimiz ile aynı kıvamda oldu, muhakkak deneyin.
  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp ara ara elinizi ıslatarak en az 10-15 dakika güzelce yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz karışımın üzerini hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin ki malzemeler özleşsin.
  3. İşin sırrı eklenen irmikte, daha yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor.
  4. Köfteleri sıkma torbasına alıp sıkarak, ardından da ıslattığınız elinizle düzelterek şekil verin ve pişirmeden en az 10-15 dakika önce dolaptan çıkarın ki oda sıcaklığına gelsin.
  5. Yağsız veya çok çok az yağ eklenmiş tavada kurutmadan, sürekli çevirerek pişirin.
  6. Pişirirken sürekli başında durmak ve ara ara çevirerek her tarafının eşit pişmesini sağlamak çok önemli.
    Mangalda pişirirseniz çok daha güzel olur ama tava da oluyor 👌🏻 Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?