13 Kasım 2019 Çarşamba

Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tarifi

Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo Brüksel lahanası
  • 1, 5 litre kaynar su
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt + biraz tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu Tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

Çok pratik 👍🏾 Çok Sağlıklı 👍🏾 üstelikte çok lezzetli 🙌🏾


  1. Lahananın en dış yapraklarından 2-3 tanesini çıkarıp atıyoruz.
  2. Saplarındanda biraz kesip bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  3. Geniş bir tencere içinde kaynar su tuz ve lahanamızı 25 dakika orta ateşte yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  4. Aşırı yumuşayıp dağılmamasına dikkat edelim, çatalla kontrol etmemiz yeterli.
  5. Pişmiş lahanamızın suyunu süzüp soğumaya bırakalım (dileyen soğuk suya tutup süzebilir daha çabuk soğuyacak ve daha diri kalacaktır tercih size kalmış)
  6. Servis tabağına lahanamızı alalım.
  7. Üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
  8. En üstede tereyağında kızdırılmış biberi gezdirip servis edelim. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder