Yumoş Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı sıcak su
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 yumurta(sarısı üzerine)
 - 3 yemek kaşığı şeker(silme)
 - 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
 - 1 paket yaş maya
 - 1 çay kaşığı kabartma tozu(geç bayatlamasına faydası oluyor isteğe bağlı)
 - 5-6 bardak un(kontrollü ekleyelim. )
 
Üzerine:
- Yumurta sarısı
 - 1 tatlı kaşığı yoğurt
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Susam
 
Yumoş Poğaçalar Tarifi Yapılışı
Haftasonunda veya miniklerin beslenme çantasına birebir bi tarifim var
- Öncelikle ılık sütü, sıcak suyu, şekeri ve mayayı eriyene kadar karıştıralım.
 - Ardından tuzu, sıvı yağı ve yavaş yavaş unu kontrollü bi şekilde ekleyelim hafif ele yapışan bi hamur elde edelim.
 - Vaktiniz varsa iyice yoğurun daha güzel olur.
 - Üstüne sıvı yağ ile yağlayıp ılık ortamda 40dk kadar mayalandıralım.
 - Bu sırada içine ne koymak isterseniz onları hazırlayalım.
 - Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde koparıp iç harcını koyun kapattığımız kısım altta kalsın 
 - Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üstüne karışımı sürüp susam serpelim.
 - 25-30 dk tepsi mayasını da aldıralım.
 - Önceden 200derecede ısıttığımız fırında kontrollü şekilde pişirelim.
 - Fırından fırına değişebiliyor benim fırınımda 20 dk da pişti 
sonra ister dondurucuya ister kahvaltıya ister beş çayına nasıl isterseniz afiyet yiyin
 
Yorumlar
Yorum Gönder