Yumurta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek Hamuru İçin:
- 8 adet yumurta
- 15 yemek kaşığı toz şeker
- 13 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon suyu
Yumurta Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp limon suyunu ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yanda yumurtaların sarılarını derin bir kaba ayırıyoruz.
- Beyazlarını da ayrı bir kaba alıyoruz. Sarıları mikserle köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Beyazları da toz şeker ile kar olana kadar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eliyoruz.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısını kepçe yardımı ile yavaş yavaş ekliyoruz ve tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
- En son yumurta beyazlarını da çok karıştırmadan, köpükleri sönmeyecek şekilde ekliyoruz.
- Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde tatlımızı haşlıyoruz.
- Üzerini bir tepsi ile kapatıp şerbetini çekmesini sağlıyoruz.
- Dilimleyip kaymak ile servis ediyoruz.
Afiyetler Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder