Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yumurta Tatlısı Tarifi

Yumurta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek Hamuru İçin:
  • 8 adet yumurta
  • 15 yemek kaşığı toz şeker
  • 13 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Yumurta Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra altını kapatıp limon suyunu ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer yanda yumurtaların sarılarını derin bir kaba ayırıyoruz.
  5. Beyazlarını da ayrı bir kaba alıyoruz. Sarıları mikserle köpük olana kadar çırpıyoruz.
  6. Beyazları da toz şeker ile kar olana kadar çırpıyoruz.
  7. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eliyoruz.
  8. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını kepçe yardımı ile yavaş yavaş ekliyoruz ve tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
  9. En son yumurta beyazlarını da çok karıştırmadan, köpükleri sönmeyecek şekilde ekliyoruz.
  10. Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde tatlımızı haşlıyoruz.
  12. Üzerini bir tepsi ile kapatıp şerbetini çekmesini sağlıyoruz.
  13. Dilimleyip kaymak ile servis ediyoruz.


Afiyetler Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?