Yumurta Tatlısı Tarifi

Yumurta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek Hamuru İçin:
  • 8 adet yumurta
  • 15 yemek kaşığı toz şeker
  • 13 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Yumurta Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra altını kapatıp limon suyunu ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer yanda yumurtaların sarılarını derin bir kaba ayırıyoruz.
  5. Beyazlarını da ayrı bir kaba alıyoruz. Sarıları mikserle köpük olana kadar çırpıyoruz.
  6. Beyazları da toz şeker ile kar olana kadar çırpıyoruz.
  7. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eliyoruz.
  8. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını kepçe yardımı ile yavaş yavaş ekliyoruz ve tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
  9. En son yumurta beyazlarını da çok karıştırmadan, köpükleri sönmeyecek şekilde ekliyoruz.
  10. Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde tatlımızı haşlıyoruz.
  12. Üzerini bir tepsi ile kapatıp şerbetini çekmesini sağlıyoruz.
  13. Dilimleyip kaymak ile servis ediyoruz.


Afiyetler Olsun.

Yorumlar