Yumurta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek Hamuru İçin:
- 8 adet yumurta
 - 15 yemek kaşığı toz şeker
 - 13 yemek kaşığı un
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı toz şeker
 - 5 su bardağı su
 - 1 dilim limon suyu
 
Yumurta Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıyoruz.
 - Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
 - Daha sonra altını kapatıp limon suyunu ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
 - Diğer yanda yumurtaların sarılarını derin bir kaba ayırıyoruz.
 - Beyazlarını da ayrı bir kaba alıyoruz. Sarıları mikserle köpük olana kadar çırpıyoruz.
 - Beyazları da toz şeker ile kar olana kadar çırpıyoruz.
 - Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eliyoruz.
 - Üzerine çırpılmış yumurta sarısını kepçe yardımı ile yavaş yavaş ekliyoruz ve tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
 - En son yumurta beyazlarını da çok karıştırmadan, köpükleri sönmeyecek şekilde ekliyoruz.
 - Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz.
 - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde tatlımızı haşlıyoruz.
 - Üzerini bir tepsi ile kapatıp şerbetini çekmesini sağlıyoruz.
 - Dilimleyip kaymak ile servis ediyoruz.
 
Afiyetler Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder