Yumurtalı Ispanak Tarifi

Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram ıspanak
  • 3-4 adet yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kırmızı biber
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çorba kaşığı çemen (tercihe bağlı)

Yumurtalı Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakların kökleri ayıklanıp bol su ile yıkayın.
  2. Tencereye koyarak üzerine su koymadan hafifçe haşlayın.
  3. Büyükçe bir tavaya sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirin.
  4. Salçasını ilave edin.
  5. Ardından ıspanakları kevgirle alıp (suyunu sıkmayın kevgirle alırken gelen hafif su olunca daha lezzeti olur.) ve isteğe göre çemeni ekleyip karıştırın ve ıspanakları hafifçe kavurun.
  6. Tuzunu ve baharatını ayarlayıp üzerinde 4 tane göz açın ve boşluklara yumurtaları kırın.
  7. Yumurtaların üzerine de tuz ve kırmızı biber ektikten sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene dek ateşte tutun. Afiyet olsun…

Yorumlar