Ana içeriğe atla
Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilogram ıspanak
 
- 3-4 adet yumurta
 
- tuz
 
- karabiber
 
- pul biber
 
- kırmızı biber
 
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
- 1.5 yemek kaşığı salça
 
- 1 orta boy soğan
 
- Yarım çorba kaşığı çemen (tercihe bağlı)
 
Yumurtalı Ispanak Tarifi Yapılışı
- Ispanakların kökleri ayıklanıp bol su ile yıkayın.
 
- Tencereye koyarak üzerine su koymadan hafifçe haşlayın.
 
- Büyükçe bir tavaya sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirin.
 
- Salçasını ilave edin.
 
- Ardından ıspanakları kevgirle alıp (suyunu sıkmayın kevgirle alırken gelen hafif su olunca daha lezzeti olur.) ve isteğe göre çemeni ekleyip karıştırın ve ıspanakları hafifçe kavurun.
 
- Tuzunu ve baharatını ayarlayıp üzerinde 4 tane göz açın ve boşluklara yumurtaları kırın.
 
- Yumurtaların üzerine de tuz ve kırmızı biber ektikten sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene dek ateşte tutun. Afiyet olsun…
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder