Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tane küçük kapya biber
  • Sızma zeytinyağ
  • 6-7 tane mini patlıcan
  • (büyün normal boy patlıcanda olur böyle hem daha kolay pişiyor hemde sayı olarak daha fazla yapabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz
  2. Patlıcan suda beklerken soğanları ve kapya küp küp kesiyoruz hepsini tencereye alıyoruz.
  3. Zeytinyağı üzerine döküyoruz 2-3 dakika kavurup patlıcanları üzerine oturtuyoruz suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Ara ara kontrol edip çeviriyoruz patlıcanlar yumuşayınca karnıyarık gibi kenardan alıp dolduruyoruz.
    Ben genelde kapattıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdiriyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?