1 Kasım 2019 Cuma

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tane küçük kapya biber
  • Sızma zeytinyağ
  • 6-7 tane mini patlıcan
  • (büyün normal boy patlıcanda olur böyle hem daha kolay pişiyor hemde sayı olarak daha fazla yapabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz
  2. Patlıcan suda beklerken soğanları ve kapya küp küp kesiyoruz hepsini tencereye alıyoruz.
  3. Zeytinyağı üzerine döküyoruz 2-3 dakika kavurup patlıcanları üzerine oturtuyoruz suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Ara ara kontrol edip çeviriyoruz patlıcanlar yumuşayınca karnıyarık gibi kenardan alıp dolduruyoruz.
    Ben genelde kapattıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdiriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder