Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi  İçin Malzemeler

4 kişi için;
  • 5 adet pırasa
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı Pirinç
  • 2 adet Havuç
  • 1 adet Kuru Soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 adet Domates
  • 1 çay kaşığı Toz Şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı



  1. Zeytinyağlı pırasa yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.
  2. Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.
  3. Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
  4. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
  5. Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.
  6. Kapağı açılır. Bir buçuk bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
  7. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
  8.  Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?