Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
4 kişi için;
- 5 adet pırasa
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kahve fincanı Pirinç
- 2 adet Havuç
- 1 adet Kuru Soğan
- Yarım limon suyu
- 2 adet Domates
- 1 çay kaşığı Toz Şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağlı pırasa yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.
- Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.
- Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
- Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.
- Kapağı açılır. Bir buçuk bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
- Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
- Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder