4 Aralık 2019 Çarşamba

Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (İsteğe bağlı )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim 🌸
  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım hamurumuz hazır.
  3. Hazır olan hamurumuzu yağlamış olduğumuz kalıpa veya tepsiye dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
    kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Krema için vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye katıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz.
  7. Keklerin arasına tüm kremayı döküyoruz.
  8. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
  9. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder