Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (İsteğe bağlı )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım hamurumuz hazır.
- Hazır olan hamurumuzu yağlamış olduğumuz kalıpa veya tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. - Krema için vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye katıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz.
- Keklerin arasına tüm kremayı döküyoruz.
- Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder