Beşamel Soslu Köfte Tarifi

Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 yumurta
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Beşamel sos (2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 buçuk yemek kaşığı un, 1 buçuk su bardağı süt, tuz, karabiber)
  • 1 su bardağı garnitür

Beşamel Soslu Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Robota yumurta soğan sarımsak maydanoz koyularak küçük parçalara ayrılır.
  2. Diğer yandan yoğurma kabına kıyma ekmek ve robottaki malzemeler baharatlar alınarak köfte harcı hazırlanır.
  3. Önceden yağlanmış fırın kabına çanak şekli verilerek hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  4. Bu sırada beşamel sos hazırlanır, tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır.
  5. Un eklenerek kavrulur, pembeleşince süt ilave edilir. Baharatı atılır.
  6. Beşamel sosumuzu hazırlandıktan sonra 1 su bardağı suyu süzülmüş garnitür ile karıştırılır.
  7. Fırından köfteler çıkartılıp sos ortalarına yerleştirilir.
  8. Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyulur.
  9. 2 su bardağı sıcak su ile 1 yemek kaşığı salça karıştırılır, üzerine dökülür, tekrar fırına alınır.
  10. Peynirleri kızarmaya başlayınca pişmiş demektir, afiyet olsun.

Yorumlar