Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 yumurta
- 3-4 dilim bayat ekmek içi
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıcak su
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Beşamel sos (2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 buçuk yemek kaşığı un, 1 buçuk su bardağı süt, tuz, karabiber)
- 1 su bardağı garnitür
Beşamel Soslu Köfte Tarifi Yapılışı
- Robota yumurta soğan sarımsak maydanoz koyularak küçük parçalara ayrılır.
- Diğer yandan yoğurma kabına kıyma ekmek ve robottaki malzemeler baharatlar alınarak köfte harcı hazırlanır.
- Önceden yağlanmış fırın kabına çanak şekli verilerek hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
- Bu sırada beşamel sos hazırlanır, tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır.
- Un eklenerek kavrulur, pembeleşince süt ilave edilir. Baharatı atılır.
- Beşamel sosumuzu hazırlandıktan sonra 1 su bardağı suyu süzülmüş garnitür ile karıştırılır.
- Fırından köfteler çıkartılıp sos ortalarına yerleştirilir.
- Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyulur.
- 2 su bardağı sıcak su ile 1 yemek kaşığı salça karıştırılır, üzerine dökülür, tekrar fırına alınır.
- Peynirleri kızarmaya başlayınca pişmiş demektir, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder