7 Aralık 2019 Cumartesi

Browni Tadında (Medanka) Tarifi

Browni Tadında (Medanka) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tepeleme
  • 1 su bardağı ceviz yada fındık
Sosu İçin ;
  • Hazırladığımız kekin vanilya kısmına kadarki kısmından 1 bardak ayırın
  • 1 kaşık kakao tepeleme
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı mısır yada buğday nişastası
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt

Browni Tadında (Medanka) Tarifi Yapılışı

  1. Her zamanki kek hamuru gibi yumurta ve şekeri çırpıp süt, sıvı yağ, tarçın, nescafe, kakao ve vanilyayı karıştırıp 1 bardak ayırıp tencerenin içine alalım.
  2. Daha sonra kabartma tozu unu ve cevizi karıştırıp kare borcama alıp 150 derece fırında alt üst ayarda 45 dakika pişirdikten sonra kürdan testinden sonra fırından çıkaralım.
  3. Ayırdığımız karışımın içine bütün malzemeleri koyup kıvam alana kadar hafif kaynatalım.
  4. İlk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine kürdanla delikler açalım ve keskin bir bıçakla dilimleyelim.
  5. Hazırladığımız sosu da dökelim üzerine ve soğuduktan sonra dilimlerin üzerine hindistan cevizi koyarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder