3 Aralık 2019 Salı

Bulut Tatlısı Tarifi

Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 dolu su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için malzemeler bir tencereye dökülür ve oldukça koyu bir şerbet pişirilir iyice soğutulur.
  2. Tatlı için karıştırma kabına oda sıcaklığında olan krema boşaltılır içine un hariç diğer malzemeler ilave edilir, karıştırılır.
  3. Daha sonra un ilave edilir ve spatula yardımıyla iyice karıştırılır.
  4. Bu aşamada sadece spatula kullanıyoruz hiçbir şekilde elimizi hamura değdirmiyoruz.
  5. Yumuşak bir hamur olacağı için eller sıvı yağ ile yağlanır ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlak şekil verilir ve sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine veya borcama aralıklı dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarana kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkarılır, soğuk şerbetle buluşturulur.
    Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. 💚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder