Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çıntar
  • 2 adat yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet iri soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi Yapılışı

Ege yöresinin meşhur cam mantarı çok lezzetli olur ve bu mevsimde ilk yağmurlardan sonra oluşur. Bu tarifi bulamazsanız başka mantarlarla da yapabilirsiniz.


  1. Mantarı suda bekleterek ve kırmadan bol bol yıkayın.
  2. Sonrada süzgece koyup süzülmesini bekleyin.
  3. Diğer tarafta soğan sarımsak ve biberleri yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
  4. Biber salçasını ilave edin. Sapları kesilmiş mantarları julyen doğrayıp tencereye ilave edin asla su katmayınız çünkü mantar yeterince sulanıyor.
  5. Zeytinyağının diğer yarısını mantarların üzerine gezdirip et sote yapar gibi pişiriniz.
  6. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip birkac dakika daha pişirip altını kapatınız.

Yorumlar