Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çıntar
  • 2 adat yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet iri soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon

Çıntar Sote (Merke Mantar) Tarifi Yapılışı

Ege yöresinin meşhur cam mantarı çok lezzetli olur ve bu mevsimde ilk yağmurlardan sonra oluşur. Bu tarifi bulamazsanız başka mantarlarla da yapabilirsiniz.


  1. Mantarı suda bekleterek ve kırmadan bol bol yıkayın.
  2. Sonrada süzgece koyup süzülmesini bekleyin.
  3. Diğer tarafta soğan sarımsak ve biberleri yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
  4. Biber salçasını ilave edin. Sapları kesilmiş mantarları julyen doğrayıp tencereye ilave edin asla su katmayınız çünkü mantar yeterince sulanıyor.
  5. Zeytinyağının diğer yarısını mantarların üzerine gezdirip et sote yapar gibi pişiriniz.
  6. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip birkac dakika daha pişirip altını kapatınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?