Ekşili Sulu Köfte (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Köftesi için :
- 250 gr. kıyma
- 1, 5 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet küçük rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 1, 5 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
- 1 yumurta beyazı
Terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Üzerine :
- İnce kıyılmış maydanoz
Ekşili Sulu Köfte (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı sağlıklı günler diliyorum. Bugün size harika lezzetli ekşili köftemin tarifini vermek istiyorum.
- Öncelikle köftemize koymak için bir buçuk yemek kaşığı pirinci 5 dakika kadar ılık suda bekletip elimizle fazla ezmeden inceltelim, varsa siz kırık pirinç kullanabilirsiniz.
- Köfteyi yonuracağımız kaba bütün malzemeyi karıştırarak iyice yoğuralım, üzerini kapatıp buzdolabında biraz dinlendirelim.
- Bu arada havuç ve patatesi minik küp küp doğrayalım tenceremize yağı koyup ocağa alalım.
- Önce havucu 5 dakika kadar çevirelim sonra patatesi ilave edelim. 2-3 dakika kadar da birlikte karıştırıp 1 litre sıcak su ilave edelim ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Dinlenen köfteliğimizi, elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde köfteler yapıp un serpilmiş tepsiye dizelim.
- Sallayarak her tarafını unlayalım ocakta kaynamakta olan karışımın içine teker teker atalım bir iki dakika sonra karıştırıp 15 dakika kadar daha kaynatalım.
- Yemeğimiz pişerken terbiyesi için bir kaba yoğurt, yumurta sarısı, un ve limonun suyunu karıştırıp çırpıcı ile iyice pürüzsüz çırpalım.
- Yemeğimizin suyundan 1 kepçe kadar alarak terbiyemizi ılıştıralım ve karıştırarak yemeğe dökelim 2 dakika sonra tuzunu koyup ocağın altını kapatalım.
- Yemeğimiz hazır, üzerine bolca ince doğradığımız maydanoz koyarak servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun paylaşımlarınızı bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder