Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Elmalı Portakallı Tart Tarifi

Elmalı Portakallı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (elinize yapışmayacak kıvama gelecek)
Elmalı Harç İçin ;
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine ;
  • Pudra şekeri

Elmalı Portakallı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Portakalın kabuğunu soyup küp doğrayıp harca ilave ediyoruz.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip 25-30 dakika dinlenmeye bırakalım ki suyunu bıraksın. Pişirmeden yapacağız bu tarifi.
  3. Bir kapta yumurta, yağını, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Elde ettiğimiz hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım. Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisine elimizle yayalım.
  6. Sonra beklemeye aldığımız harcı süzekle süzelim isterseniz komposto olarak kendiniz veye çocuğunuza içirebilirsiniz.
  7. Borcama yaydığımız hamurun üzerine portakallı elmalı harcı döküp yayalım.
  8. Portakal büyüklüğündeki hamura da 1 kaşık un daha ekleyip kırıntı şeklinde üzerine serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirelim.
  10. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.


Afiyet olsun💞

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?