Elmalı Portakallı Tart Tarifi

Elmalı Portakallı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (elinize yapışmayacak kıvama gelecek)
Elmalı Harç İçin ;
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine ;
  • Pudra şekeri

Elmalı Portakallı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Portakalın kabuğunu soyup küp doğrayıp harca ilave ediyoruz.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip 25-30 dakika dinlenmeye bırakalım ki suyunu bıraksın. Pişirmeden yapacağız bu tarifi.
  3. Bir kapta yumurta, yağını, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Elde ettiğimiz hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım. Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisine elimizle yayalım.
  6. Sonra beklemeye aldığımız harcı süzekle süzelim isterseniz komposto olarak kendiniz veye çocuğunuza içirebilirsiniz.
  7. Borcama yaydığımız hamurun üzerine portakallı elmalı harcı döküp yayalım.
  8. Portakal büyüklüğündeki hamura da 1 kaşık un daha ekleyip kırıntı şeklinde üzerine serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirelim.
  10. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.


Afiyet olsun💞

Yorumlar