Etli Mantar Sote Tarifi

Etli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. Mantar
  • 250 gr. Kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet kapri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber ve kimyon

Etli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı yağda hafifçe kavurduktan sonra eti ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Etler hafif piştikten sonra irice doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Mantarlar suyunu saldıktan sonra biberi ve domatesleri de ekleyip kısık ateşte, tuz, kimyon ve karabiber ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Yorumlar