Fiyonk Makarna (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 2 adet yumurta +1 yumurta sarısı
- 3 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik su
Fiyonk Makarna (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurumuzu yoğurup 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kuru soğanı küçük olacak şekilde küp küp doğruyoruz.
- Kıymayı ve baharatları harmanlayıp kenara alıyoruz.
- Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz. Bezeleri en ince olarak şekilde açıyoruz.
- 2 parmak kalınlığında enine ve boyuna kesiyoruz.
- İki parmağımızla kenarlarından sıkarak fiyonk şekli veriyoruz.
- Üzerine un serpiyoruz tencereye su alıp tuzunu ekliyoruz.
- Kaynayan suya makarnalarımızı ekleyerek haşlıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder