10 Aralık 2019 Salı

Fiyonk Makarna (Ev Yapımı) Tarifi

Fiyonk Makarna (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 2 adet yumurta +1 yumurta sarısı
  • 3 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik su

Fiyonk Makarna (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu yoğurup 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Kuru soğanı küçük olacak şekilde küp küp doğruyoruz.
  3. Kıymayı ve baharatları harmanlayıp kenara alıyoruz.
  4. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz. Bezeleri en ince olarak şekilde açıyoruz.
  5. 2 parmak kalınlığında enine ve boyuna kesiyoruz.
  6. İki parmağımızla kenarlarından sıkarak fiyonk şekli veriyoruz.
  7. Üzerine un serpiyoruz tencereye su alıp tuzunu ekliyoruz.
  8. Kaynayan suya makarnalarımızı ekleyerek haşlıyoruz.
  9. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder