Fındık Lahmacun Tarifi

Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kase un
  • Tuz
  • Su
İçi İçin ;
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet küçük soğan
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 iri domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 dolu kaşık biber salçası
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerini kabımıza alıp yumuşak bir hamur yoğuralım dinlendirelim.
  2. Daha sonra soğanları soyup robotta çekelim ve acı suyunun gitmesi için süzgeçte üzerinden 1 kere su akıtalım ve sıkalım.
  3. Daha sonra sarımsak biber ve domatesi ayrı ayrı robotta iyice çekip kıymaya ekleyelim.
    maydanozları da ince ince doğrayıp onuda ekleyelim.
  4. Ağız tadımıza göre baharatları da ekleyelim salçayı da katıp yoğuralım en son sıvı yağ katıp karıştıralım.
  5. Hamurumuzdan 1 büyük beze açıp küçük daireler şeklinde keselim. Ben çaydanlık kapağı ile kestim.
  6. Tepsiye dizip üzerine 1 er tek kaşığı içten koyup yayalım.
  7. 220 derecede fırın derecesini yüksek tutup pişirelim. Afiyet olalım.

Yorumlar