Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kase un
- Tuz
- Su
İçi İçin ;
- 250 gr kıyma
- 3 adet küçük soğan
- 6 adet yeşil biber
- 1 iri domates
- 5 diş sarımsak
- 1 dolu kaşık biber salçası
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur malzemelerini kabımıza alıp yumuşak bir hamur yoğuralım dinlendirelim.
- Daha sonra soğanları soyup robotta çekelim ve acı suyunun gitmesi için süzgeçte üzerinden 1 kere su akıtalım ve sıkalım.
- Daha sonra sarımsak biber ve domatesi ayrı ayrı robotta iyice çekip kıymaya ekleyelim.
maydanozları da ince ince doğrayıp onuda ekleyelim. - Ağız tadımıza göre baharatları da ekleyelim salçayı da katıp yoğuralım en son sıvı yağ katıp karıştıralım.
- Hamurumuzdan 1 büyük beze açıp küçük daireler şeklinde keselim. Ben çaydanlık kapağı ile kestim.
- Tepsiye dizip üzerine 1 er tek kaşığı içten koyup yayalım.
- 220 derecede fırın derecesini yüksek tutup pişirelim. Afiyet olalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder