Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg karnabahar
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 100 gr kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin ;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı



  1. Karnabaharları doğruyoruz ve haşlıyoruz.
  2. Beşamel sosu hazırlıyoruz unu yağda kavuruyoruz.
  3. Yavaş yavaş süt ekliyoruz ,  tuz ve karabiber ekliyoruz ,  1 taşım kaynatıyoruz ve kapatıyoruz.
  4. Kıymayı kavurup soğanı biberi doğrayıp ekliyoruz domatesi doğrayıp ekliyoruz baharatları atıyoruz.
  5. Tepsiye karnabaharı yerleştiriyoruz beşamel sosu üzerinde gezdiriyoruz.
  6. 180 derecede ki fırına atıyoruz.
  7. Kızarmaya yakın rendelediğimiz kaşarı üzerine serpiyoruz.
  8. Çıkarıp kesiyoruz yaptığımız kıymalı sosu üzerine ekliyoruz.

Yorumlar