Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg karnabahar
 - Yarım kg kıyma
 - 1 adet soğan
 - 2 adet biber
 - 1 adet kapya biber
 - 2 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Kimyon
 - 100 gr kaşar peyniri
 
Beşamel Sos İçin ;
- 3 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 2 su bardağı süt
 - Tuz
 - Karabiber
 
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharları doğruyoruz ve haşlıyoruz.
 - Beşamel sosu hazırlıyoruz unu yağda kavuruyoruz.
 - Yavaş yavaş süt ekliyoruz , tuz ve karabiber ekliyoruz , 1 taşım kaynatıyoruz ve kapatıyoruz.
 - Kıymayı kavurup soğanı biberi doğrayıp ekliyoruz domatesi doğrayıp ekliyoruz baharatları atıyoruz.
 - Tepsiye karnabaharı yerleştiriyoruz beşamel sosu üzerinde gezdiriyoruz.
 - 180 derecede ki fırına atıyoruz.
 - Kızarmaya yakın rendelediğimiz kaşarı üzerine serpiyoruz.
 - Çıkarıp kesiyoruz yaptığımız kıymalı sosu üzerine ekliyoruz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder