Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi

Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy tatlı kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Kabuk tarçın
  • 1-2 damla limon (Bir tutam sevgi )

Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi Yapılışı

Balkabağını sevenler hazırlamasının da ne kadar zahmetli olduğunu bilirler. Bu tarif hem hazırlık aşamasındaki kolaylığıyla hem kaşıkla yemenin verdiği zevkle favoriniz olacak. :)
  1. Kabağı ay şeklinde kesip çekirdeklerini temizliyoruz.
  2. Tencereye bir sıra düz ikinci sırayı da ters yani kabuklar üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
  3. Şekeri de döküp min. 3 saat vaktiniz varsa akşamdan sabaha kapağını kapatıp bekletiyoruz.
  4. Suyunu bırakan kabağımıza tarçın ve limonu da ekliyoruz ve arada kontrol ederek ocakta pişiriyoruz.Eğer şekerde çok bekletmediyseniz çay bardağı ile su ilavesi yapabilirsiniz
  5. Şerbeti çekip pişen kabağımızı bir fırın tepsisine dizerek 200° üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz ( fırının en üst gözüne bırakabilirsiniz) dikkat yanmasın 😊Tatlımız hazır, tahin ceviz ve kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun. Sağlıcakla kalın 🎀

Yorumlar