Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy tatlı kabak
- 2 su bardağı toz şeker
- Kabuk tarçın
- 1-2 damla limon (Bir tutam sevgi )
Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi Yapılışı
Balkabağını sevenler hazırlamasının da ne kadar zahmetli olduğunu bilirler. Bu tarif hem hazırlık aşamasındaki kolaylığıyla hem kaşıkla yemenin verdiği zevkle favoriniz olacak. :)
- Kabağı ay şeklinde kesip çekirdeklerini temizliyoruz.
- Tencereye bir sıra düz ikinci sırayı da ters yani kabuklar üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Şekeri de döküp min. 3 saat vaktiniz varsa akşamdan sabaha kapağını kapatıp bekletiyoruz.
- Suyunu bırakan kabağımıza tarçın ve limonu da ekliyoruz ve arada kontrol ederek ocakta pişiriyoruz.Eğer şekerde çok bekletmediyseniz çay bardağı ile su ilavesi yapabilirsiniz
- Şerbeti çekip pişen kabağımızı bir fırın tepsisine dizerek 200° üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz ( fırının en üst gözüne bırakabilirsiniz) dikkat yanmasın Tatlımız hazır, tahin ceviz ve kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun. Sağlıcakla kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder