Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy tatlı kabak
 - 2 su bardağı toz şeker
 - Kabuk tarçın
 - 1-2 damla limon (Bir tutam sevgi )
 
Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi Yapılışı
Balkabağını sevenler hazırlamasının da ne kadar zahmetli olduğunu bilirler. Bu tarif hem hazırlık aşamasındaki kolaylığıyla hem kaşıkla yemenin verdiği zevkle favoriniz olacak. :)
- Kabağı ay şeklinde kesip çekirdeklerini temizliyoruz.
 - Tencereye bir sıra düz ikinci sırayı da ters yani kabuklar üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
 - Şekeri de döküp min. 3 saat vaktiniz varsa akşamdan sabaha kapağını kapatıp bekletiyoruz.
 - Suyunu bırakan kabağımıza tarçın ve limonu da ekliyoruz ve arada kontrol ederek ocakta pişiriyoruz.Eğer şekerde çok bekletmediyseniz çay bardağı ile su ilavesi yapabilirsiniz
 - Şerbeti çekip pişen kabağımızı bir fırın tepsisine dizerek 200° üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz ( fırının en üst gözüne bırakabilirsiniz) dikkat yanmasın 
Tatlımız hazır, tahin ceviz ve kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun. Sağlıcakla kalın
 
Yorumlar
Yorum Gönder