13 Aralık 2019 Cuma

Fırında Tavuk Güveç Tarifi

Fırında Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tereyağ
  • Tuz, kekik, karabiber, pulbiber

Fırında Tavuk Güveç Tarifi Yapılışı

Akşam yemekleriniz için lezzetli bir tarif 😊
  1. İlk olarak tencereye aldığımız zeytinyağının içerisine arpacık soğan ve sarımsaklarımızı atarak bir iki tur çeviriyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız tavuklarımızı ve biberlerimizi de atarak tavuğun rengi dönünce domatesimizi atarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Domateslerimiz suyunu çekince içerisine diğer malzemelerimiz olan patates, bezelye, salça ve baharatlarımız ile birlikte 1 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Hazır olan yemeğimizi güveçlere boşaltarak üzerine küp küp doğradığımız tereyağları ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Dileyen yemeğin üstüne fırından almaya son 5 dakika kala kaşar peyniri de ekleyebilir Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder