Havuç Tarator Tarifi
Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
- Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Son olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kasede 4 yemek kaşığı yoğurt ile tuz eklenerek çırpılır.
- Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Havuç taratorumuz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder