13 Aralık 2019 Cuma

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  2. Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Son olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
  4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  5. Ayrı bir kasede 4 yemek kaşığı yoğurt ile tuz eklenerek çırpılır.
  6. Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  7. Havuç taratorumuz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder