28 Aralık 2019 Cumartesi

Güveçte Nefis Şehzade Kebabı Tarifi

Güveçte Nefis Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kemer patlıcan
  • 2 kuru soğan
  • 4 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 700 gram dana kuşbaşı
  • Karabiber, pulbiber, kekik, tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için ;
  • Domates ve biber dilimleri

Güveçte Nefis Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Eti teflon tencereye alıp 5 dakika ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
  2. Biraz su ekleyerek yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Ben eti düdüklü tencerede çok az su ekleyerek 15 dakikada pişirdim. )
  3. Patlıcanları alacalı soyup büyük küpler halinde keserek kızgın yağda kızartıyoruz.
  4. İnce doğranmış soğanı ve iri doğranmış biberleri zeytinyağıyla bir tavaya alıp 3-4 dakika kavuruyoruz.
  5. Rendelenmiş sarımsak ve baharatları ilave edip birkaç dakika kavurarak eti ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Patlıcanları ekleyip bir iki tur karıştırarak altını kapatıyoruz.
  7. Orta boy fırın kabına karışımı yerleştirip salçayı suyla ezerek açıyoruz.
  8. Kebabın üzerine gezdirerek döküp domates ve biber dilimleri yerleştiriyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip sıcak servis ediyoruz. 🍜🍴
Ben fırın kabı olarak güveç tepsi kullandım yemeğinize ayrıca lezzet katıyor. Yemeye doyamayacağınız yiyenlerden tam not alan nefis bir kebap. 😍
Deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder