Hamsi Kızartması Tarifi

Hamsi Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi balık
  • 100-150 gram Mısır unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hamsi Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Önce balıklarımızı temizliyoruz başını alıp iç organlarını çıkarıyoruz.
  2. İç organlarını çıkardıktan sonra yıkıyoruz ve süzüyoruz
  3. Sonra balıkları biraz tuzluyoruz damak zevkinize bağlı.
  4. Mısır ununa buladık.
  5. Yağı ateşe koyduk.
  6. Yağ kızınca balıkları 3 posta yaptım ben ama sizin tavanıza bağlı.
  7. Kızardıktan sonra servise hazır. 😇
    Desteklerinizi bekliyorum 😇
    Afiyet olsun herkese 😋

Yorumlar