3 Aralık 2019 Salı

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 300 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma
Köftesi için
  • 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Köfteleri unlamak için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı kaynar su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş küçük boy soğan
  • 1 kase dolusu erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz
  • Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve nane

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. 300 gram orta yağlı kıymayı tuz ve karabiber ekleyip yoğurun ve küçük toplar yapıp un serptiğiniz tepsiye alıp hafifçe unlayın.
  2. Küçük bir soğanı veya yarım soğanı çok küçük doğrayıp az miktarda zeytinyağında soteleyin.
  3. Soğanların rengi dönünce köfteleri ekleyip hafifçe kızartın ve ardından 4-5 bardak kaynar su ekleyin.
  4. Köfteler hafif pişince küçük 1 kase dolusu erişte ile tuz ekleyip pişirmeye devam edin. Elinizin altında hep kaynar su bulunsun, çorba koyulaşırsa eklersiniz.
  5. Ayrı bir kasede 1 yumurtanın sarısı, yarım limonun suyu, tepeleme 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu bir miktar soğuk suyla seyrelterek çırpın.
  6. Erişteler piştiğinde çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyerek bir yandan karıştırmaya devam edin.
  7. Ki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Tereyağında nane kavurup çorbanın üzerine dökerek servis edin. Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder