14 Aralık 2019 Cumartesi

Hindi Baget Tarifi

Hindi Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet hindi baget
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 2 adet karnabahar, brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
Sos için:
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık soya sosu
  • 1 kaşık domates salçası
  • Tuz, kekik, karabiber

Hindi Baget Tarifi Yapılışı

  1. Kaseye yoğurt, zeytinyağı, salça, soya sosu, tuz, kekik karabiber konulur. Karıştırılır.
  2. Hindilerin üzerine çizikler atılır. Kesilen yerin içerlerine sarımsak konulur.
  3. Hazırlanan sos. Hindilerin üzerine sürülür.Soslu hindinizi vaktiniz varsa 1 gün önceden buzdolabında bekletilir. Yoksa 4 saat dinlendirilir.
  4. Hindiler alüminyum folyo ile kaplanır ve fırın tepsisine konulur.1. saat 220• turbo fırın ayarında pişirilir.
  5. Daha sonra doğranmış patates, soğan, havuç, domates, brokoli tepsiye konulur.
  6. Üzerlerine tuz serpilir.
  7. Folyo çıkarılır ve 1 saat tekrar fırına atılır.
    Afiyet olsun 🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder