Hindi Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet hindi baget
- 3 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 2 adet karnabahar, brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
Sos için:
- 3 kaşık yoğurt
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 kaşık soya sosu
- 1 kaşık domates salçası
- Tuz, kekik, karabiber
Hindi Baget Tarifi Yapılışı
- Kaseye yoğurt, zeytinyağı, salça, soya sosu, tuz, kekik karabiber konulur. Karıştırılır.
- Hindilerin üzerine çizikler atılır. Kesilen yerin içerlerine sarımsak konulur.
- Hazırlanan sos. Hindilerin üzerine sürülür.Soslu hindinizi vaktiniz varsa 1 gün önceden buzdolabında bekletilir. Yoksa 4 saat dinlendirilir.
- Hindiler alüminyum folyo ile kaplanır ve fırın tepsisine konulur.1. saat 220• turbo fırın ayarında pişirilir.
- Daha sonra doğranmış patates, soğan, havuç, domates, brokoli tepsiye konulur.
- Üzerlerine tuz serpilir.
- Folyo çıkarılır ve 1 saat tekrar fırına atılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder