14 Aralık 2019 Cumartesi

Benim Islak Kekim Tarifi

Benim Islak Kekim Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma
Kek kalıbını yağlamak için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
  • 1 su bardağı süt (Daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Benim Islak Kekim Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
  2. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
  4. Vanilini de ekleyin.  Koyup tekrar karıştırın.
  5. Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.Karışıma ekleyin.Son bir kez daha güzelce çırpın.
  6. Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt,  toz şekeri aktarın.
  8. Sıvı yağı da ilave edin.
  9. Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
  10. Kaynayınca ocaktan alın.
  11. Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Hindistan ceviziyle süsleyin
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder