Benim Islak Kekim Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 su bardağı süt (Daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
- 1, 5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
Benim Islak Kekim Tarifi Yapılışı
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
- Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
- Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
- Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.Karışıma ekleyin.Son bir kez daha güzelce çırpın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
- Sıvı yağı da ilave edin.
- Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
- Kaynayınca ocaktan alın.
- Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Hindistan ceviziyle süsleyin
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder