Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr Tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 180 ml su
  • 130 gr un
  • 2 adet yumurta
Üzeri İçin ;
  • Şeker
  • Tarçın
  • Eritilmiş sürmelik Çikolata

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar🤗
Sokak Lezzeti olan Özelliklede Kışın çokça satılan bu müthiş Tatlıyı bir deneyin derim😍
Yapımı oldukça basit
  1. Tereyağını büyük bir Tencerede eritelim (Büyük olsun çünkü içerisine daha Malzeme eklenecek)
  2. Eriyen Tereyağının içine Şeker Tuz ve Suyu dökelim
  3. Şeker eridikten sonra Unu da ilave edelim tamamdır
  4. Şimdi ise Unun toparlanması için güzelce Spatula ile karıştıralım bu arada Ocak hala açık☺️
  5. Toparlanan Hamuru Ocaktan alıp 2 dakika soğumasını bekleyin
    ❗Sıcakken yumurtaları kırarsanız yumurtaların pişme ihtimali var en iyisi az soğusun
  6. İlk olarak 1 Yumurta kırıp çırpalım iyice Hamura geçtikten sonra diğer yumurtayı da kıralım tekrar çırpalım
    ❗Yumurtanın tek tek kırılması bu işin püf noktası
    Aynı Profiterol Hamuru oluyor
  7. Spatula ile birbirine yedirelim Hamur toparlanacaktır
  8. Sıkma Torbasına yerleştirelim ben hazır dursun diye 2 tane Sıkma Torbasına koydum
    ❗Not: Ucunu ne çok büyük ne çok küçük kesin orta olsun☺️
    Bir diğer not ise Sıkma torbanız kaliteli olsun aksi halde sıkarken patlar
  9. Artık kızartma kısmına geçebiliriz😍
    ❗Burada önemli olan simsiyah olmaması beyazken alın
    Pişmedi zannı ile patates gibi kızartmayın☺️
    Her sıktığınızda yeterli bulduğunuz boyutta makas ile kesin.
  10. Son olarak küçük bir Kasede Şeker ile Tarçını karıştırdım ve üzerine serptim
    Tarçın sevmeyen sade Şekerde dökebilir
  11. Çikolataya batıra batıra yeniliyor🙃
Deneyeceklere Afiyet olsun💐

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?