İspanyol Tatlısı Churros Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gr Tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 180 ml su
- 130 gr un
- 2 adet yumurta
Üzeri İçin ;
- Şeker
- Tarçın
- Eritilmiş sürmelik Çikolata
İspanyol Tatlısı Churros Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar
Sokak Lezzeti olan Özelliklede Kışın çokça satılan bu müthiş Tatlıyı bir deneyin derim
Yapımı oldukça basit
Sokak Lezzeti olan Özelliklede Kışın çokça satılan bu müthiş Tatlıyı bir deneyin derim
Yapımı oldukça basit
- Tereyağını büyük bir Tencerede eritelim (Büyük olsun çünkü içerisine daha Malzeme eklenecek)
- Eriyen Tereyağının içine Şeker Tuz ve Suyu dökelim
- Şeker eridikten sonra Unu da ilave edelim tamamdır
- Şimdi ise Unun toparlanması için güzelce Spatula ile karıştıralım bu arada Ocak hala açık
- Toparlanan Hamuru Ocaktan alıp 2 dakika soğumasını bekleyin
Sıcakken yumurtaları kırarsanız yumurtaların pişme ihtimali var en iyisi az soğusun - İlk olarak 1 Yumurta kırıp çırpalım iyice Hamura geçtikten sonra diğer yumurtayı da kıralım tekrar çırpalım
Yumurtanın tek tek kırılması bu işin püf noktası
Aynı Profiterol Hamuru oluyor - Spatula ile birbirine yedirelim Hamur toparlanacaktır
- Sıkma Torbasına yerleştirelim ben hazır dursun diye 2 tane Sıkma Torbasına koydum
Not: Ucunu ne çok büyük ne çok küçük kesin orta olsun
Bir diğer not ise Sıkma torbanız kaliteli olsun aksi halde sıkarken patlar - Artık kızartma kısmına geçebiliriz
Burada önemli olan simsiyah olmaması beyazken alın
Pişmedi zannı ile patates gibi kızartmayın
Her sıktığınızda yeterli bulduğunuz boyutta makas ile kesin. - Son olarak küçük bir Kasede Şeker ile Tarçını karıştırdım ve üzerine serptim
Tarçın sevmeyen sade Şekerde dökebilir - Çikolataya batıra batıra yeniliyor
Deneyeceklere Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder