Karadut Soslu Tart Kek (Tam Bir Lezzet Şöleni) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (akışkan bir kek hamuru olacak şekilde)
Islatmak için.
- 1 su bardağı karadut suyu
Ara katı için
- 1 paket sade kremşanti
Sosu için
- 2, 5 su bardağı karadut suyu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağından az tozşeker
Süslemek için.
- Hindistan cevizi
- Kuş lokumu
Karadut Soslu Tart Kek (Tam Bir Lezzet Şöleni) Tarifi Yapılışı
Sizler için çok iddialı görüntüsü de tadı da mükemmel bir lezzet hazırladımyiyenlerden tam not aldı bir yapan bir daha yapacak o kadar iyi buyurun tarifi
Benim kullandığım tart kalıbı biraz büyük olduğu için ölçüyü ona göre yazdım siz küçük bir tart kalıbında 1 çay bardağı ölçüyle hazırlayabilirsiniz.
- Sade ve akışkan bir kek hamuru için yumurtaları tozşekerle birlikte köpürene kadar çırpın
- Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin. İyice köpürdükten sonra vanilya ve kabartma tozunu unla birlikte ekleyip karıştırın akışkan katı olmayan güzel bir hamur elde edin.
- Yağladığınız kalıba kek hamurunu döküp 180 derece fırında 20 dk pişirin.Çıkarınca 10 dk dinlendirip kalıptan çıkarmadan heryerini 1 su bardağı karadut suyuyla ıslayın.
- Diğer tarafta sosu için bütün malzemeleri jöle kıvamına gelene kadar karıştırın ve kıvam alınca altını kapatın soğumaya bırakın.
- Kekinizi düz bir tabağa ters çevirip üzerine sade kremşantiyi sürün.
- Son olarak soğuyan sosunuzu da şantinin üzerine döküp tamamlayın.
- Sosun kıvam alması için 2 saat kadar dinlendirin.
- Servis esnasında üzerine bol hindistan cevizi serpin küçük lokumlar da kullanabilirsiniz. Tabağa aldığınız esnada orman meyveli sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder