Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabaharın yarısı
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı dolusu galeta unu
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay kaşığı karbonat (silme)
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Karnabahar Köftesi Tarifi Yapılışı
Merhabalar, ilk defa denediğim bir köfte. Bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmiyordum. Sebze yemeyen oğlum bile yedi, daha ne isterim ki
- Karnabaharı yıkayıp doğuruyoruz.
- Kaynamakta olan suyun içine alıp 10 dakika kadar haşlıyoruz.
- Suyunu süzüp soğuduktan sonra eziyoruz.
- Bu arada karnabaharın suyunu da sıkıyoruz.
- Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Birbirini alıncaya kadar yoğurup köfte şekli veriyoruz.
- Dolapta biraz dinlendirip, kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
- Hiçbir şekilde dağılma olayı olmadan çok güzel kızarıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder