Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Önce karnabaharı sirkeli su da yarım saat kadar bekletelim.
  2. Daha sonra üstünü geçecek kadar su ekleyip bir tutam tuz ile 10 15 dk haşlayalım.
  3. Yumurtaları bir kapta az bir tuzla karıştıralım.
  4. Süzdüğümüz karnabaharları yumurtaya bulayıp kızarmış yağa atalım.
  5. Bir yandan sarımsağı ezip yoğurt ile karıştıralım. Tabakladığımız karnabaharın üzerine dökelim ve servise hazır


Afiyet Olsun 😋❤

Yorumlar