Kore Usulü Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Büyük beyaz lahananın 1/4 (çeyrek) kullandım
- 1 adet büyük havuç
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kişniş
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı beyaz sirke (Yoksa elma da olur)
Kore Usulü Lahana Salatası Tarifi Yapılışı
Bu salata biraz farklı, meze tarzında.
- İlk olarak beyaz lahanayı 4 de bölelim ve güzelce yıkayalım.
- Sonradan küçük kare şeklinde doğrayalım, resimde gösterdiğim gibi.
- Havucu soyup yıkayalım ve julyen için rende ile rendeleyelim, yoksa normal rendenin iri tarafından rendeleyebiliriz.
- Lahanayı ve havucu bir geniş kaba alalım üzerine tuz ve toz şeker serpiştirip elimizle ovalayalım (lahana suyunu bıraksın diye)ve güzelce karıştıralım. Bu şekilde 15-20dk dinlendirelim.
- Lahana suyunu bırakacaktır, ve biz o suyu dökeceğiz kullanmıyacağız.
- Bir tavada yağı kızdırıp üzerine pul biber dökelim, ama biberi yakmayalım.
- Sonradan sıcak halde lahananın üzerine dökelim.
- Üzerine karabiber ve kişniş gezdirelim, sirke, üzerine rendelenmiş sarımsak, bütün malzemeleri güzelce karıştırıp 2 saatliğine buzdolabına kaldıralım.
- Beyaz sirke daha güzel tad veriyor, eğer yoksa elma sirkesi da uygundur. Bir gün önce yapılsa da olur, daha güzel oluyor. Bu salata uzun süre bozulmuyor. Misafirlerinize değişik salata ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder